Tjukk og fornøyd…..Er det mulig?

Tjukk og fornøyd…..Er det mulig?

Like blid

Er det greit å være overvektig men allikevel ha et godt selvbilde? Eller skal man skamme seg over sin egen kropp og gjøre alt for å forandre seg for å passe inn i det som er dagens ideal?

Jeg mener selv at jeg har et ganske godt selvbilde og at jeg bryr meg mindre om hva andre synes om kroppen min, men er det virkelig slik eller bryr jeg meg mer enn jeg vil innrømme ovenfor meg selv? Blir jeg påvirket av det kroppspresset vi daglig blir utsatt for gjennom media og ikke minst sosiale medier?

Vi blir daglig bombardert med tips om hvordan få den perfekte kroppen, hvordan vi skal trene og hva vi skal spise. Slår man på tv så er det flust av program der perfekte mennesker leker med andre perfekte mennesker, det er exer på stranda, det er fruer i Hollywood og det er influencere så langt øyet kan se, og skulle det dukke opp en tjukkas så handler selvfølgelig programmet om hvordan denne tjukkasen skal gå ned i vekt for å få et bedre liv.

Er det virkelig slik at man må være slank for å ha et godt liv?

Selvfølgelig, og heldigvis, er det ikke slik, det er fullt mulig å både være tjukk og fornøyd selv om det til tider ikke virker sånn.

Når jeg ser meg selv i speilet er det ikke alltid jeg er like fornøyd med det jeg ser, det er både man boobs og hengemage å skue, og enkelte dager så skulle jeg ønske at både fettsugning og litt kirurgi her og der sto på timeplanen. Andre dager så tenker jeg at jaja, det kunne absolutt vært verre.

Jeg prøver vel også å gå ned i vekt men er av helsemessige grunner og ikke estetiske, det er i hvertfall det jeg sier til meg selv, jeg liker ikke helt tanken på at jeg gjør det for å komme nærmere en «idealkropp».

Nå skal jeg ikke si at det bare er å dytte i trynet og ikke tenke på hvordan man lever og hva man spiser, det er selvfølgelig ikke bare lurt å være tjukk.

Jeg merker at både vekten og tildels alderen gjør at det er endel begrensninger som ikke var der når jeg var yngre og lettere, jeg har f.eks alltid vært glad i å gå, både fort og langt noe som nå er et slit. Knyte skolissene og trekke på seg sokker er vanskelig når magen er i veien. Det er på grunn av slike ting jeg har bestemt meg for å komme i bedre form, hvis det ramler av noen kilo i samme slengen så er det udelt positivt.

Så når jeg tenker meg om så er nok helsegevinsten grunnen til at jeg trener og ikke jakten på et ideal jeg uansett ikke kommer til å nå.

Så da er det bare å fortsette å trene og tenke litt på hva jeg spiser så kommer vel resultatene etterhvert.

78 kommentarer til «Tjukk og fornøyd…..Er det mulig?»

  1. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.Seo Paketi Skype: By_uMuT@KRaLBenim.Com -_- live:by_umut

  2. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.Seo Paketi Skype: By_uMuT@KRaLBenim.Com -_- live:by_umut

  3. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.Seo Paketi Skype: By_uMuT@KRaLBenim.Com -_- live:by_umut

  4. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.Seo Paketi Skype: By_uMuT@KRaLBenim.Com -_- live:by_umut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *