Hva skjedde med helgen?

Hva skjedde med helgen?

Da var det fredag igen da og helgen står for døren, vinterferie er det visst også.
Fredagene er ikke helt som i gamledager da man var ung og lovende, da var hver fredag starten på et todagers eventyr. Hvor skal man stikke ut? Hvem skal man treffe? Hvem skal man spise frokost med søndag morgen? Mulighetene sto i kø.
Jeg var i tillegg så heldig å være ung på 80-tallet og jeg er sikker på at det var tidenes morsomste tiår. Penger ble gladelig og rundhåndet delt ut i hytt og pine av landets banker og Champagnen flommet rundt byens bardisker, vi drakk Champagnen vi, vasking av bobler hadde ingen hørt om, vi danset natten lang og musikken var gull, vi hoppet over gjerdet på Frognerbadet og fortsatte festen helt til vaktmesteren kom og jagde oss bort, men alle var like blide for det. Alle var glade, pikene var søtere og været var alltid strålende, mobiltelefonen var ennå ikke allemannseie og internet var noe man bare hadde hørt om gjennom amerikanske filmer. Så hvor gikk det galt?
Fredag i dag betyr taco og gullrekka på NRK, lørdag betyr mer tv og søndagsfrokosten inntas sittende foran TVen eller med nesa ned i telefonen. Internet har visst kommet for å bli og det er i dag nærmest umulig å være utilgjengelig noen timer uten at det blir sendt ut savnetmelding.
Noen kaller det fremskritt, jeg er litt usikker jeg, har vi blitt mer usosiale eller kanskje det rett og slett er jeg som har blitt gammel? Eller kanskje litt av begge deler? Jeg tipper det siste.

God helg ønskes dere alle


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *