Kosttilskudd, en nødvendighet eller penger rett i dass?

Kosttilskudd, en nødvendighet eller penger rett i dass?

Vidundermiddel eller bortkastede penger?

Kosttilskuddsbransjen har utviklet seg til å bli en særdeles lukrativ bransje som bare øker og øker, år etter år. Men er kosttilskudd virkelig nødvendig og har det noen som helst effekt? Det finnes forskning som viser at det gir en viss effekt, mens annen forskning viser at det er bortkastede penger og i noen tilfeller også direkte skadelig. Så hva skal man tro? Hva virker og hva virker ikke?

Jeg leser og hører endel på Styrkelabbet, en svensk blogg og podcast som jeg finner både underholdende og ikke minst lærerik. Disse to karene formidler og forteller på en måte selv litt trege folk som meg forstår, selv om det er på svensk. I stedet for at jeg sitter i flere dager og oversetter så anbefaler jeg dere å lese her ;

Hva Styrkelabbetgutta bruker selv og hvorfor

20 populære kosttilskudd

Selv om disse er sponset av Gymgrossisten og derfor kanskje er forpliktet til å skryte litt ekstra av produktene deres så synes jeg at de forklarer veldig godt om kosttilskudd og hva som er bra og hva man greier seg godt uten.

Har du noe kosttilskudd du bruker og anbefaler så vil jeg gjerne høre om det.

6 kommentarer til «Kosttilskudd, en nødvendighet eller penger rett i dass?»

    1. Har sett den, han fra Proteinfabrikken sier det på en bra måte, man trenger ikke proteinpulver, men det er en enkel og grei måte å få i seg nok protein på. Det er enklere, og ofte billigere, å blande seg en shake enn å få i seg samme mengde protein gjennom kjøtt, meieriprodukter og egg. Trener man endel og har et relativt høyt proteinbehov så er det faktisk ganske slitsomt å få i seg dette gjennom kosten. For den vanlige mann i gata så er mye av tilskudd helt unødvendig.

  1. For meg har nok kosttilskudd en mer psykologisk effekt enn fysisk. Det er en del av treningspakka, og det å ha en hel pakke med måling av næringsinnhold, tilskudd, osv. hjelper å motivere meg til å dra på trening.

    Når det gjelder økning i vekt så var den ganske jevn da jeg trente med kosttilskudd, da jeg trente uten kosttilskudd og da jeg sluttet å trene. Forskjellen var at da jeg sluttet å trene bestod økningen kun i å bli rundere rundt vomma.

    1. Mye riktig i det du skriver, kan nok ha en psykologisk effekt som gjør at man yter det lille ekstra på trening som igjen gjør at man raskere ser resultater.
      Hvis man greier å få i seg det samme, gjelder da spesielt protein, gjennom et vanlig godt og balansert kosthold så har man liten eller ingen grunn til å ta tilskudd, men jeg selv f.eks. sliter med i å få i meg nok protein uten og måtte ty til pulver. Når det gjelder det å bli rundere rundt vomma når man ikke trener og tar tilskudd er jo oftest at kaloriinntaket fortsetter å være like høyt uten at man forbrenner det man gjør under trening, pluss at endel av tilskuddene kan gjøre at man holder på litt ekstra vann, Kreatin er et eksempel .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *