På storbyferie dag 1

På storbyferie dag 1

Torshov by summer.

Så er tiden inne for nok en 14-dagers storbyferie og denne gangen går turen til verdensmetropolen Oslo. Oslo er by jeg har besøkt tidligere hvor jeg trives veldig godt. Nå begynner det å bli en stund siden jeg ferierte her så jeg er spent på hva nytt denne byen har å by på.
Jeg ankom egentlig allerede i går men som alle som har reist litt vet så er den første dagen på tur litt preget av stress, man skal finne frem til bostedet, man skal bli litt kjent i nabolaget, man skal pakke ut og ikke minst så er man sliten etter reisen. Heldigvis så trenger jeg ikke tenke på jetlag denne gangen siden Oslo og hjemstedet mitt Ytre Enebakk er i samme tidssone, noe som gjør tingene litt enklere.
Jeg er også så heldig at jeg kjenner endel innfødte her i byen og det gjør overgangen fra bygd til by litt tryggere, det er godt å vite at man har noen man kan be om råd og hjelp.
Jeg traff noen av disse på en pub i en bydel som visstnok heter Torshov og som ligger rett utenfor Oslo sentrum og ikke langt unna elven som deler Oslo inn i øst og vest. Jeg kjenner visst flest folk på østkanten av Oslo og det er visst de «beste folka» har jeg blitt fortalt noe jeg ikke har grunn til å betvile, de var ihvertfall veldig hyggelige de jeg traff på i går.
Vennene mine drakk øl i går mens jeg holdt meg til kaffe og Coca Cola Zero siden jeg tenkte at jeg ville prøve å få mest mulig ut av dagen i dag. Jeg forlot vennene mine i 19-tiden og ruslet hjem til leiligheten jeg disponerer i to uker, en leilighet jeg forøvrig deler med 4 marsvin som jeg har fått i oppdrag å prøve å holde liv i disse to ukene, så bare ferie er det jo ikke. Etter en bedre middag med kylling og ostedipp så ble resten av kvelden tilbrakt på sofaen foran tv’n for å gjøre meg klar til morgendagen, jeg la meg tidlig men ble vekket rundt midnatt av en tekstmelding, det viste seg at en av mine venner hadde mobiltelefonen til en av mine andre venner og at venn nummer 1 var på vei til meg for å levere telefonen til venn nummer 2, så jeg måtte stå opp for å få denne telefonen, når jeg så venn nummer 1 komme nedover gaten så så jeg jo at det hadde drukket øl, store deler av fortauet ble brukt og praten var litt snøvlete men alt gikk fint 🙂 så jeg kom meg endelig til sengs og sov som et barn resten av natten.

Nå er jeg godt inne i dag to og den vil jeg fortelle om litt senere…kanskje i morgen

Litt trøtt men klar for en ny dag.

Det er alltid litt spennende å våkne i en fremmed seng i en fremmed by uten å vite helt hva dagen har å by på.

2 kommentarer til «På storbyferie dag 1»

  1. ??? Bra story. Kos deg i storbyen, venter spent på referatet fra det neste eventyret Oslo har å by deg på ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *