Uten mat og drikke..

Uten mat og drikke..

Duger Tjukken ikke, og det gjør heller ikke du, så hva bør man da spise og drikke for å fungere best mulig? Skal man spise mye kjøtt, lite kjøtt, ikke kjøtt, hvitt kjøtt, rødt kjøtt, dødt kjøtt? Er karbohydrater livsfarlig? Blir man feit av fett? Spørsmålene er mange, og svarene enda fler, så hvordan skal man vite hva som er bra og hva man bør sky som pesten? Og hvis man finner ut hva man bør spise så stopper det ikke der…neida, da må man finne ut når man bør spise og ikke minst hvor mange ganger i løpet av en dag man bør innta næring.

Min løsning har vært å spise alt mulig og hele tiden, på den måten så må jeg jo treffe riktig på minst ett punkt. Ulempen med denne løsningen er jo at man ender opp med å veie like mye som et småguttlag i håndball.
De gangene jeg har bestemt meg for virkelig å skjerpe meg så har jeg endt opp med å hoppe fra diett til diett og alltid endt opp med å veie mer enn jeg gjorde i utgangspunktet. Så hva gjør jeg da? Denne gangen har jeg rett og slett bestemt meg for å drite i alle in-dietter der ute og tenke så enkelt som mulig, ha et variert kosthold med et relativt høyt proteininntak, siden jeg trener ganske hardt for tiden, og prøve å forbrenne fler kalorier enn jeg inntar.
Jeg vil også prøve å kutte ned litt på kjøtt, ikke fordi jeg har noen som helst planer om å bli vegetarianer, det skulle tatt seg ut, men rett og slett for at jeg tror vi vil komme til og måtte greie oss med mindre kjøtt enn det vi spiser i dag fordi kjøttproduksjon er lite miljøvennlig og tar stor plass og at en endring i matvanene vil tvinge seg frem og da er jeg allerede godt i gang. Jeg vil heller ikke kline til med et altfor høyt kaloriunderskudd men heller bruke litt mer tid på å gå ned noen kilo.
En livsstilsendring er ikke en sprint men en maraton så jeg får heller ta tiden til hjelp.

Hvis det er noen av dere som har noen suksesshistorier om hvordan dere har forandret livet deres til det bedre så vil jeg mer enn gjerne høre om det. Flott hvis man kan motivere hverandre.

Jeg vil også gjerne høre fra deg hvis du har vært borti noen helt sinnsyke dietter, slike som f.eks disse ,https://www.nrk.no/livsstil/verdens-verste-dietter-1.7808434 det er mange av de der ute.

8 kommentarer til «Uten mat og drikke..»

  1. Mulig du alt har tatt en titt på svenske Sten Sture Skaldeman sine sider om endring i spisevaner. Artig å lese, interessant og mannen reddet jo livet på denne dietten.
    Om du ikke har lest om han anbefaler jeg en oppdatering på hans måte å spise på ?

  2. Jeg tror dietter kan fungere i en avgrenset periode. Som når noen trener mot en bestemt konkurranse eller lignende. Men over tid er det endring av vaner som har varig effekt. Men det skader neppe å ha oversikt og kunnskap om hva man trøkker i seg.

    1. Vi tenker likt, diett er noe kortvarig mens en livsstilsendring er nettopp det, en endring i livsstil.

  3. Anbefaler Evjeklinikken jeg, Kenneth…. Har skrevet om det til deg tidligere. Har fått fantastisk god hjelp der. Der sier de at ved livsstilsendring vil du bruke 5 år før klarer helt å endre det. Det er en jobb som er verdt å gjøre.

    1. Syntes 5 år hørtes veldig lenge ut, men at det tar tid er det ingen tvil om. Skal lese lit om Evjeklinikken så takk for tips.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.