Kenneth, ett matvrak

Kenneth, ett matvrak

Mitt liv som matvrak.

Det å være i overkant glad i mat og det å lett legge på seg vekt er en dårlig kombinasjon. Jeg har alltid vært glad i mat men de siste 20 årene har gått fra å være matglad til nærmest å være en besettelse. Før spiste jeg mat når jeg var sulten og sluttet å spise når jeg var mett, nå spiser jeg når jeg er sulten, når jeg kjeder meg, når jeg er litt nedfor, når jeg er glad, ja jeg finner alltid en grunn til å spise, og slutte når jeg er mett har jeg sluttet med. Problemet er ikke bare at jeg er glad i mat, problemet er at jeg er altfor glad i feil mat, pizza, burgere, pommes frites, hvitt brød, potetgull, «you name it, i love it». Dette har jo selvfølgelig ført til at jeg har blitt kraftig overvektig, kall det gjerne feit.
Jeg har egentlig alltid vært ganske avslappet når det kommer til kroppen min og har brydd meg lite om hvordan den har sett ut sålenge den har fungert greit, men i det siste så har jeg merket en drastisk nedgang i yteevne, jeg blir sliten av å gå, det blir vanskeligere og vanskeligere å komme seg opp av sofaen, alt fysisk arbeid blir et ork, ting som var enkle før, selv om jeg da også var stor, har nå blitt utfordrende og derfor har jeg innsett at noe må gjøres ASAP.
For å prøve å gå ned i vekt så har jeg vært innom stort sett alt av dietter, det siste jeg har forsøkt er periodisk faste, såkalt 16/8, dette fungerte en liten periode før det også skar seg så nå er det back to basic, færre kalorier inn enn ut med ekstra fokus på proteininntaket siden jeg trener ganske bra om dagen.
Problemet mitt med overspising har blitt såpass ille at jeg faktisk har vært inne på tanken om å stikke fingeren i halsen, ikke bare for og kanskje gå ned i vekt men også for å få plass til mer mat, og når man tenker sånn så forstår man at man har et problem.

Så hva er så planen? Planen er og fortsette å trene, jeg har kommet inn i en god rutine hvor jeg trener ganske variert 5 til 6 ganger i uken, per i dag så er det mest fokus på vekttrening men har også kommet litt i gang med cardio, samtidig med at jeg bare MÅ skjerpe kosten. Jeg tenker jeg må notere ned alt jeg dytter i trynet i løpet av en uke for å finne ut av hvor mye jeg egentlig spiser, jeg er ganske sikker på at jeg spiser mye mer enn jeg innbiller meg. Jeg har også forsøkt å loggføre alt tidligere men denne gangen så skal jeg være pinlig nøyaktig, alt skal veies før det føres inn i MyFitnessPal, som jeg skal bruke som dagbok. Forhåpentligvis så vil dette hjelpe meg til å bli enda sikrere på hva jeg gjør feil og hva jeg må gjøre for å komme på rett kurs igjen og sakte men sikkert gå ned i vekt.

2 kommentarer til «Kenneth, ett matvrak»

  1. Jeg brukte en tid appen Lifesum på telefonen til å logge maten jeg spiste. Den kunne skanne strekkoden på maten registrerte innholdet av næringsgruppene. Da ble det lettere å endre på småting som ga store utslag. Jeg syntes til og med det var gøy å holde oversikt, men så er jeg glad i tall og statistikk.

    1. Jeg bruker MyFitnessPal til å logge mat, fungerer på samme måte som Lifesum, greit å ha litt oversikt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *